BLOG | Letterlijk dak-loos…

Andries Knevel voor Metterdaad op bezoek in Egypte

Voor Metterdaad is Andries Knevel, op reis naar Egypte, waar Vader Mohammed hem en zijn team direct uitnodigt in zijn huisje in een buitenwijkje van Alexandrië. Maar als Andries het hokje inloopt, is het binnen bijna net zo licht als buiten. Op het dak liggen wat losse latten, maar een dak kun je het niet noemen. Dit gezin woont gewoon letterlijk dak-loos!

“Mohammed legt me uit dat ze een paar jaar geleden verhuisd zijn naar deze plek omdat ze honger kregen”, vertelt Andries. “Hij verdiende net genoeg om de huur te betalen, maar er was bijna niets meer over voor eten en kleding.” Daarop namen ze het besluit om hier op een gekraakt stukje land hun eigen huisje te bouwen. Maar nu, na een paar jaar, lijkt de bouw nog weinig gevorderd. “Tja”, zegt Mohammed in zijn gescheurde broek, “dat komt omdat mijn twee zoons niet genoeg werk hebben.” Zelf kan hij niet werken vanwege een handicap aan zijn voeten; hij loopt moeizaam. Ook zoon Faisal loopt vandaag doelloos bij huis; werk vinden is moeilijk.
 
Veiligheid
“Maar wat moet je met een dak, als de zon altijd schijnt?”, vraagt Andries aan Mariam Awad, die met haar hulporganisatie gezinnen als van vader Mohammed probeert bij te staan.
“In het regenseizoen kan het zomaar tien dagen achter elkaar hard regenen”, legt Mariam uit. “Bovendien is een dak nodig voor de veiligheid”. Mohammed heeft namelijk twee tienerdochters, die hij nu elke nacht elders laat slapen, omdat hij bang is dat er wat gebeurt met hen.

Mariam wil deze familie én andere gezinnen helpen aan een goed dak.Helpt u mee? Maak dan uw gift over op NL88 INGB 0000 300300 ten name van EO Metterdaad o.v.v. Egypte of doneer online via de website.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons