Bloedbad binnenplaats kerk CAR

Tientallen christelijke vluchtelingen gedood

in Christelijk Nieuws

In de Centraal Afrikaanse Republiek zijn tientallen doden gevallen bij een aanval op een binnenplaats van een christelijke kerk. Volgens ooggetuigen gooiden de aanvallers granaten tussen honderden vluchtelingen die bivakkeerden op het kerkterrein in de hoofdstad Bangui.

De dominee bevond zich op dat moment in de kerk. Hij hoorde geweervuur, explosies en geschreeuw. Een collega van hem schat dat er zeker dertig mensen gedood zijn. Andere bronnen spreken van zeker tien doden.
De kerk ligt in een buurt die hoofdzakelijk door moslims wordt bewoond.

Inwoners van Bangui vrezen dat christenen de aanslag op de kerk zullen wreken met nieuw geweld.

Lees verder op NOS.nl 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons