Activistische jongerenbeweging Time to Turn heft zichzelf op

Organisatie geeft het duurzaamheids-stokje door aan aan nieuwe organisaties

in Christelijk Nieuws

De jongerenbeweging Time to Turn sluit per 30 juni a.s. haar deuren. De activistische organisatie had de afgelopen 17 jaar als doel jongeren te stimuleren om vanuit het geloof in Jezus te kiezen voor een bewuste levensstijl die streeft naar duurzaamheid en recht.

(imported body)

Op 21 juni vindt nog een laatste (vluchtelingen)kerkdienst plaats, ter afsluiting van de campagne 'Grenzeloos'.

Verheugende ontwikkeling
Bij de oprichting in 1997 was Time to Turn 'nog een roepende in de woestijn op het gebied van duurzaamheid en rechtvaardigheid binnen kerken'. Inmiddels zijn er verschillende grote organisaties en lokale initiatieven ontstaan die zich ook met deze thema’s bezighouden. Time to Turn is ontzettend blij met deze ontwikkeling en merkt dat daardoor de rollen zijn veranderd.

Veel plekken
"Al die lokale initiatieven hebben mensen nodig en verschillende personen uit de oorspronkelijke achterban van Time to Turn zijn daarin gestapt", legt bestuurslid Rachelle Bottenbley uit. "Jongeren hebben veel plekken om aan de slag te gaan met duurzaamheid, waardoor wij ons netwerk en inkomstenstromen zien teruglopen."

Feest
Het afgelopen jaar voerde Time to Turn campagne tegen het vluchtelingenbeleid van Nederland onder de titel ‘Grenzeloos’. Samen met st. Gave organiseerde ze een wielerronde, een Irritante Bijbelsschool en verschillende ontmoetingswandelingen om jongeren te informeren over de problematiek. Aan het einde van de zomer zal een afsluitend feest worden georganiseerd waarbij terug zal worden gekeken naar 17 jaar Time to Turn.

Bron: Time to Turn

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons