7keer7 | Vanavond trapt Haarlem af met brainstorm over christendom in Nederland

Wat moet het christendom achter zich laten én wat moet blijven?

in Christelijk Nieuws

Stel, we beginnen het christendom in Nederland helemaal opnieuw – wat nemen we dan mee en wat laten we achter? Deze vraag staat vanavond centraal in de eerste 7keer7 - avond in Haarlem.

Op zeven avonden krijgen telkens zeven nieuwe ‘lifters’ de microfoon om hun visie te uiten: denkers, doeners, zangers. Elk van hen krijgt 7 minuten om uit te leggen wat het christendom echt achter zich moet laten én wat er in ieder geval mee moet. Met als doel: inspiratie opdoen voor een nieuw soort christendom en dat zo vrij mogelijk, zonder voorgekookte antwoorden of uitgesleten paadjes.

Unieke roadtrip
7keer7 is een unieke eenmalige ‘roadtrip’ door Nederland, onderweg naar een nieuw soort christendom. De ‘lifters’ die langskomen zijn bijvoorbeeld Jean-Jacques Suurmond, Frénk van der Linden, Omer Kaya, Carola Schouten, Stevo Akkerman, Andries Knevel, Annemiek Duurkoop, Rachelle Bottenbley, Rikko Voorberg. Gelovigen, niet-gelovigen en anders-gelovigen komen aan het woord.

Vrije brainstorm
Ook wordt elke avond een buitenlandse kenner exclusief per video geïnterviewd. 7keer7 wil van allemaal hun mening horen, zodat er uiteindelijk een brede, open en vrije brainstorm ontstaat over de toekomst van het christendom in Nederland. Dat maakt 7keer7 uniek: de brede, open en vrije opzet.

Slapeloze nacht
Ook het publiek neemt actief deel en draagt bij aan de ideevorming. De organisatie verwacht dat alle bezoekers ‘s avonds boordevol nieuwe ideeën thuiskomen en niet kunnen slapen omdat ze zo staan te popelen er iets van waar te maken. Alle optredens worden bovendien gefilmd en geplaatst op www.7keer7.nl. Op de laatste avond trekken de initiatiefnemers hun conclusies en geven die terug aan christelijk Nederland.

Haarlem
Vanavond 26 mei begint de roadtrip in Haarlem. De formule is eenvoudig. Elke avond sluiten 7 nieuwe lifters zich aan: denkers, doeners en kunstenaars. Gelovigen, ex-gelovigen en anders gelovigen. Elk van hen wordt gevraagd om in 7 minuten te verwoorden wat zij denken dat het christendom echt achter zich moet laten én wat er in ieder geval mee moet. Het tweede deel van de avond wordt er informeel doorgepraat met de 70 deelnemers van de avond. Je kunt er bij zijn en meepraten! Reserveer één van de 70 kaartjes voor de eerste avond in Haarlem. Bestel hier kaarten 

Zeven sprekers
Vanavond in Haarlem komen de volgende 'lifters' langs:

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons