7keer7: Kroegentocht naar een nieuw christendom

Als we opnieuw beginnen: wat nemen we mee en wat laten we achter?

in Christelijk Nieuws

Stel, we beginnen het christendom in Nederland helemaal opnieuw – wat nemen we mee en wat laten we achter? Deze vraag staat centraal in 7keer7 - een eenmalige ‘roadtrip’ door Nederland, onderweg naar een nieuw soort christendom.

Op zeven avonden krijgen telkens zeven nieuwe ‘lifters’ de microfoon om hun visie te uiten: denkers, doeners, zangers. Elk van hen krijgt 7 minuten om uit te leggen wat het christendom echt achter zich moet laten én wat er in ieder geval mee moet.

Brainstorm
Onder de ‘lifters’ die hun visie zullen toelichten zijn: Jean-Jacques Suurmond, Frénk van der Linden, Omer Kaya, Carola Schouten, Stevo Akkerman, Andries Knevel, Annemiek Duurkoop, Rachelle Bottenbley, Rikko Voorberg. Gelovigen, niet-gelovigen en anders-gelovigen. Ook wordt elke avond een buitenlandse kenner exclusief per video geïnterviewd. 7keer7 wil van allemaal hun mening horen, zodat er uiteindelijk een brede, open en vrije brainstorm ontstaat over de toekomst van het christendom in Nederland. Dat maakt 7keer7 uniek: de brede, open en vrije opzet.

Video
Ook het publiek neemt actief deel en draagt bij aan de ideevorming. Alle optredens worden bovendien gefilmd en geplaatst op www.7keer7.nl. Op de laatste avond trekken de initiatiefnemers hun conclusies en geven die terug aan christelijk Nederland.

Kroegentocht
De roadtrip van 7keer7 doet zeven plaatsen aan op de maandagavonden van 26 mei tot 7 juli. Omdat elke ontmoeting in een café plaatsvindt, kun je de tour ook een kroegentocht noemen. De route is: Haarlem (café Studio, 26 mei), Ede (De Flannagans, 2 juni), Zwolle (Het Vliegende Paard, 9 juni), Leeuwarden (café Blauw, 16 juni). Eindhoven (New York café, 23 juni), Rotterdam (Het Witte Huis, 30 juni), Hilversum (De Kapel, 7 juli). Voor elke avond zijn 70 kaartjes beschikbaar voor 14 euro.

Initiatiefnemers
De initiatiefnemers zijn journalist Karel Smouter, presentator Herman Wegter, marketeer en coach Otto Kamsteeg en schrijver Reinier Sonneveld. 7keer7 is een onafhankelijk concept, dat zonder taboes of heilige huisjes de toekomst van het christendom in Nederland onderzoekt.

Blog mee!
De zeven avonden zullen nauwlettend worden gevolgd door de redactie van EO.nl/geloven. Via blogs, artikelen en video's houden je op de hoogte van de avonden, de sprekers en hun suggesties. Ga jij de avonden bezoeken? Of heb je zelf een inbreng in dit debat? Mis je iets? Laat het weten via geloven@eo.nl, zodat je ook mee kunt schrijven aan de toekomst van de kerk en het christendom.


Meer informatie:
www.7keer7.nl, www.facebook.com/7keer7, twitter.com/7keer7

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons