"Zonder oordeel naar mensen kijken en luisteren"

Marion Lutke zet graag mensen in beweging

in Geloven

Jarenlang was Marion Lutke als presentator en interviewer bij de Evangelische Omroep te zien. Vandaag de dag heeft ze als life coach haar eigen bedrijf gestart, met als doel om haar cliënten te helpen hun levensdoelen te realiseren. 5 vragen aan Marion Lutke.

1. Hoe ben jij christen op je werk?
"Ik probeer mijn christen zijn in mijn werk als life-coach/docent uit te dragen door vanuit de open ruimte, zonder oordeel naar mensen te kijken en te luisteren. Wat beweegt hen? Hoe staan ze in het leven? Het is mooi om te merken dat ik ook vaak terugkrijg dat mensen zich door mij gehoord en gezien voelen. Dat probeer ik overigens niet alleen in mijn werk te doen, maar ook daarbuiten."

2. Welke vraag zou je willen stellen aan Jezus?
"Wat ik van Hem zou willen weten is wat zijn mooiste en zijn moeilijkste momenten op deze aarde zijn geweest en waarom. Dat probeer ik voor mezelf wel eens in te vullen, maar ook voor mensen geldt dat de een iets heel anders beleeft dan de ander. Dat zou ik heel graag van Hem willen weten."

3. Wat maakt je verdrietig?
"Als ik kijk naar het onbeschrijflijke leed van mensen in deze wereld, maakt me dat echt verdrietig. Kijk naar de kinderen in bijvoorbeeld Syrië die gemarteld en onder vreselijke omstandigheden gedood worden. Kinderen en volwassenen in derdewereldlanden die soms ondraaglijk lijden door het tekort aan medische voorzieningen, maar ook het lot van veel vrouwen bijvoorbeeld in India. Daar kan ik soms 's nachts van wakker liggen."

4. Wat is jouw talent?
"Haha, eigenlijk zou je dat aan iemand uit mijn omgeving moeten vragen, maar ik denk dat mijn talent is dat ik verbinding met mensen kan maken. Ik ben een mensenmens. In mijn werk als life-coach en docent  kan ik vanuit die verbinding iets in mensen in beweging zetten en ik heb ook nog steeds contacten in het buitenland door mijn vakanties en de reizen die ik voor het EO-programma Onverwacht Bezoek heb gemaakt.”

5. Wie bewonder je?
"Ik bewonder alle mensen die zich inzetten voor het lot van kinderen in Nederland en daarbuiten. Kinderen zijn kwetsbaar. Ik ben zelf ambassadeur van stichting Red een Kind en als ik voor hen projecten bezoek en zie wat mensen in die gebieden vaak onder hele moeilijke omstandigheden doen om kinderen een betere toekomst en een menswaardig bestaan te geven, dan heb ik daar diep respect voor."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons