Vertoning 'Noah' afgelast wegens overstroming

Weersverwachting voor Nederland gunstig morgen

in Christelijk Nieuws

De film 'Noah' - die vanaf morgen in de Nederlandse bioscopen draait - gaat over de grootste overstroming uit de wereldgeschiedenis: de zondvloed. Een Engelse bioscoop moest de vertoning afblazen vanwege... wateroverlast.

De première in Vue Cinema in het Engelse Exeter moest afgelopen vrijdag worden afgeblazen nadat er wateroverlast was ontstaan door een kapotte ijsmachine. Dat meldt The Huffington Post. Een pijpleiding van de ijsmachine was gesprongen waardoor de hele tent onder water stond. Om te voorkomen dat de bezoekers natte voeten zouden krijgen werden ze bij de voordeur weer weggestuurd. Anders dan in het bijbelverhaal overleefde in Engeland iedereen de overstroming. Afgelopen maandag om 14 uur ging de bioscoop weer open.

Russell Crowe
Met de 'zondvloed' wilde God een nieuw begin maken met de wereld, nadat de mensen er een puinhoop van hadden gemaakt. De film 'Noah' is gebaseerd op dit verhaal van de vloed en hoe de mensheid en de diersoorten overleefden op de Ark van Noach. In de moderne versie beschermt acteur Russell Crowe zijn familie tegen de aankomende vloedgolf.

Discussie
In de Verenigde Staten heeft de film veel stof doen opwaaien. Met name onder christenen heeft het de discussie aangewakkerd over het verfilmen van de bijbel. Moeten christenen blij zijn met een verfilming waarin er veel elementen worden toegevoegd aan het (sobere) bijbelverhaal?  Of moet je juist blij zijn met elke aandacht voor de bijbel, nu er steeds meer mensen opgroeien zonder dat ze dat boek kennen?
Ook wordt er flink gedebatteerd over het oordeel van God. Hoe wreed is zo'n God die schijnbaar moeiteloos bijna de hele mensheid laat wegvagen - inclusief kinderen en mensen die vast niet heel veel slechter waren dan het gros van de mensheid nu?

Nederlandse première
De film 'Noah' beleeft morgen (donderdag) haar Nederlandse première. Voor ons land zijn de weersverwachtingen gunstig: alleen in het oosten van het land is er een kleine kans op een bui. 

Mocht je van plan zijn om te gaan: check eerst de blog van de Reinier Sonneveld over de film en de verschillen met het bijbelverhaal. 


Foto: www.noah-film.nl 

Trailer Noah

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons