Priesteropleiding terug in Utrecht

Kardinaal Eijk 'verheugd' met terugkeer van priesteropleiding

in Christelijk Nieuws

Priesterkandidaten voor het Aartsbisdom Utrecht hebben vanaf september 2014 weer de mogelijkheid om te studeren in Utrecht. Zij nemen hun intrek in het Ariënsinstituut en volgen hun academische opleiding aan de Faculteit Katholieke Theologie (FKT).

(imported body)

Daarnaast kunnen priesterkandidaten in Utrecht een niet-academisch opleidingstraject volgen: de geïntegreerde priesteropleiding. Voor kandidaten met een late roeping wordt de bestaande samenwerking met het seminarie Bovendonk van het bisdom Breda voortgezet.

Hiermee komt een einde aan de samenwerking met het bisdom Haarlem-Amsterdam, die sinds 2010 bestond. In dat jaar moest de Utrechtse priesteropleiding het Ariënskonvikt noodgedwongen de deuren sluiten wegens een gebrek aan studenten en financiële middelen. Utrechtse priesterstudenten konden voortaan hun opleiding volgen aan De Tiltenberg, het seminarie van het bisdom Haarlem-Amsterdam. Kardinaal Eijk noemde het besluit tot sluiting destijds "één van de zwaarste beslissingen" die hij als bisschop heeft moeten nemen. Hij is dan ook verheugd dat het nu mogelijk is gebleken om de priesteropleiding wederom in Utrecht te vestigen. 

Bron: RKKerk.nl

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons