Premier Cameron wil wereldwijd meer aandacht voor vervolgde christenen

in Christelijk Nieuws

Paasboodschap van Britse Premier over de kracht van het christelijk geloof als moreel kompas

De paasboodschap van de Britse premier David Cameron is de media niet ontgaan. Groot-Brittannië moet opstaan tegen de vervolging van christenen, vindt Cameron.

Op de jaarlijkse paasreceptie in Downing Street donderdagavond noemde de premier Pasen het belangrijkste heilsfeit op de christelijke kalender.

Ten overstaan van kerkelijk leiders, onder wie de koptische bisschop Angaelos, liet Cameron zich openhartig uit over de kracht van het christelijk geloof als moreel kompas.
In zijn paasboodschap riep Cameron op meer ruimte te geven aan de rol van het christelijk geloof en christelijke organisaties in de Britse samenleving. ‘Jezus vond tweeduizend jaar geleden de Big Society (leefbare samenleving) uit, iets wat ik nu graag veel meer zou willen zien’, zei Cameron. ‘Als we het over Big Society hebben, realiseert u zich dan ook dat de kerk daar al decennialang mee bezig is?'


Daarnaast riep de premier op om nadrukkelijker op te komen voor vervolgde christenen. ’Het christendom is de meest vervolgde religie ter wereld. Ik denk dat Groot-Brittannië een hoofdrol kan spelen om wereldwijd meer aandacht te vragen voor het lot van vervolgde christenen.’

Cameron zei verder dat zijn land ‘meer evangelisatie’ nodig heeft.

Lees verder: ND.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons