Paus stuurt hoge afgezant naar Roermond

in Christelijk Nieuws

De staatssecretaris van het Vaticaan, kardinaal Pietro Parolin, komt in mei naar Roermond om priester Bert van Megen tot bisschop te wijden. De kardinaal-staatssecretaris is de eerste medewerker van de paus op het gebied van diplomatieke en politieke activiteiten. Dat maakte de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland woensdag bekend.

Van Megen wordt nuntius (ambassadeur) van de Heilige Stoel in Soedan en daarbij hoort de titel aartsbisschop. De bisschopswijding van een nuntius heeft vrijwel altijd in Rome plaats, maar is ditmaal in Roermond zodat de familie van Van Megen aanwezig kan zijn. De 52-jarige Van Megen is de enige Nederlander in diplomatieke dienst van het Vaticaan.

De wijding is op 17 mei in de Sint Christoffelkathedraal in Roermond. Voor de feestelijke bijeenkomst zijn bisschoppen uit de hele wereld uitgenodigd.

 

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons