Pater Frans wordt in Syrië begraven

Mis bij huis van jezuïeten in Homs

in Christelijk Nieuws

De maandag in Syrië vermoorde pater Frans van der Lugt wordt in de Syrische stad Homs begraven. Dat zei de provinciegouverneur Talal al-Barazi dinsdag. Woensdag is er een mis in de kerk bij het huis van de jezuïeten in Homs ter nagedachtenis van de pater.

De gouverneur verklaarde tegen het Spaanse persbureau EFE dat Van der Lugt in het huis ligt opgebaard. Het was de wens van de pater, die al tientallen jaren in Syrië woonde, om ook in het land begraven te worden. Wanneer dat gebeurt, is niet duidelijk.

Herdenking in Nederland
Voor de katholieke geestelijke komt mogelijk ook een herdenkingsdienst in Nederland. De Nederlands-Vlaamse Orde van de Jezuïeten wil hierover overleggen met de familie, liet secretaris Jan Stuyt dinsdag weten.

Als de dienst er komt, dan zal dat niet voor Pasen zijn. Van der Lugt, die in 1938 in Den Haag was geboren, was jezuïet, net als paus Franciscus.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons