Ook Jezuïeten herdenken pater Frans van der Lugt

Afgevaardigden van Syrische geloofsgroepen aanwezig

in Christelijk Nieuws

Jezuïeten en familieleden hebben vrijdag pater Frans van der Lugt herdacht, die begin deze maand werd vermoord in Syrië. In de Obrechtkerk in Amsterdam hield de Nederlandse afdeling van de Orde van Jezuïeten een gedachtenisviering voor de pater.

(imported body)

Jezuïeten en familieleden hebben vrijdag pater Frans van der Lugt herdacht, die begin deze maand werd vermoord in Syrië. In de Obrechtkerk in Amsterdam hield de Nederlandse afdeling van de Orde van Jezuïeten een gedachtenisviering voor de pater, die ondanks beschietingen en uithongering in zijn klooster in de stad Homs bleef om de inwoners van de stad te helpen.

De herdenking werd georganiseerd door de Nederlands-Vlaamse provincie van de Orde van Jezuïeten, waar Van der Lugt toe behoorde. Bij de bijeenkomst waren vertegenwoordigers van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Nederlandse bisschoppen en afgevaardigden van Syrische geloofsgroepen in Nederland aanwezig. Pater Frans was jezuïet sinds 1959 en verbleef sinds 1964 in het Midden-Oosten. De Obrechtkerk was de parochiekerk van de pater toen hij in Amsterdam woonde.

Twee weken geleden was er in de Sint-Nicolaasbasiliek in Amsterdam ook een herdenking voor pater Frans.

Bron: ANP / Foto: ANPfoto

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons