Nu live: Verslag van de kruisiging

Verslaggever Lucas vertelt over de laatste ontwikkelingen in Jeruzalem

in Geloven

Terwijl Jezus op de achtergrond wordt gekruisigd, vertelt journalist Lucas er over alsof het nu, in 2013, gebeurt. Het is een fragment uit "Waarom nu?" - een koor- en theatervoorstelling die vrijdag- en zaterdagavond wordt uitgevoerd door The Choir Company en acteur Peter van Dijk.

De lijdensweg van Jezus naar en aan het Kruis en Zijn opstanding, die gevierd wordt met Pasen, inspireert al eeuwenlang musici. Zo ook The Vocals, The Choir Company en Dick Le Mair, die elk op eigen wijze deze kern van het evangelie in muziek uitdrukken. The Vocals doen dit met ‘Waarom Nu?’, een koor- en theatervoorstelling met als speciale gast acteur Peter van Dijk. Percussionist Dick Le Mair doet het, samen met een projectkoor van The Choir Company, met zijn nieuwe programma ‘Via Crucis’: een muzikale vertolking van de kruiswegstaties. Na enthousiast ontvangen eerdere gezamenlijke tours trekken de artiesten in maart en april door het land met deze nieuwe programma’s.

In de scènes wordt het lijdensverhaal benaderd vanuit verschillende personen die, elk op hun eigen manier geconfronteerd worden met de persoon Jezus. Zo kijk je mee door de ogen van o.a. Johannes, Simon van Cyrene of de toeschouwers langs de weg. Deze personen komen over als mensen van nu, waardoor het 2000 jaar oude paasverhaal een actuele lading krijgt. Zo ervaar je hun emoties, stel je de vragen die zij gesteld hebben en word je meegenomen naar het moment dat de geschiedenis zou veranderen.
 

Uitvoerenden
The Choir Company is een grote organisatie die bestaat uit meerdere koren. The Choir Company Vocals & Band is één van die koren. Natuurlijk speelt de muziek een belangrijke rol en kun je luisteren naar gospels en arrangementen die voornamelijk in het Nederlands zullen klinken. Daarnaast zijn in het programma ook bekende Paasliederen verweven waarbij het publiek zich aan kan sluiten.
Peter van Dijk is uitgever, schrijver en acteur. In zijn dagelijks werk begeleidt hij schrijvers en dichters. In het verleden stond hij als professioneel acteur voornamelijk op het podium met cabaret en mime.

Waarom nu? brengt Pasen op een nieuwe manier. Voor zoekers, voor volgelingen van Jezus en voor hen die niet eens wisten dat ze op zoek waren. De afgelopen twee jaar heeft The Choir Company Vocals & Band deze voorstelling in verschillende plaatsen en kerken gepresenteerd.
 

Enkele reacties:
 
“Ik vond het zaterdagavond echt een geweldige voorstelling. Ik ben diep geraakt door de vertaling hiervan. Voor het eerst dringt het allemaal tot mij door, terwijl ik al jaren weet hiervan heb. Bijzonder wat zo'n voorstelling dan met je kan doen.”
 
 
 
 
“Hoge kwaliteit, zeer creatief, goede afwisseling, tussen zang en theater, bekende en onbekende liederen, mee-zing- en luister-liedjes.”


Dit jaar is de voorstelling nog twee keer te bezoeken. Vrijdag in Leeuwarden en zaterdag in Waddinxveen.

Meer informatie: website van The Choir Company

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons