Nieuwe site voor christenen met homoseksuele gevoelens

in Christelijk Nieuws

De christelijke stichting Onze Weg, die christenen met homoseksuele gevoelens ondersteunt, treedt voortaan naar buiten onder de naam Onderweg.nu.

Een website van én voor mensen met homoseksuele gevoelens die willen luisteren naar Gods wil in hun leven. Dat is het doel achter de nieuwe website Onderweg.nu. De website is een initiatief van stichting Onze Weg. Al bijna dertig jaar zet deze stichting zich in om christenen met homoseksuele gevoelens te ondersteunen, te bemoedigen en hun belangen te behartigen. In het vervolg zal Onze Weg naar buiten treden onder de naam Onderweg.nu. De doelstellingen van de stichting blijven hetzelfde, maar de focus komt te liggen op de nieuwe, interactieve website.

Contact
Voorzitter Jan Karreman: 'Met de website willen we de boodschap van Onze Weg uitdragen, maar daarnaast willen we een middel zijn om mensen die een weg zoeken hoe om te gaan met hun homoseksuele gerichtheid met elkaar in contact te brengen.’

Maatjesproject
Het streven is om eens in de veertien dagen een nieuw artikel op Onderweg.nu te plaatsen. Dit kan een persoonlijke blog zijn, een getuigenis, een achtergrondartikel of bijvoorbeeld een toelichting op de actualiteit. Daarnaast is het plan om een ‘maatjesproject’ te starten, waarbij bezoekers van de website voor een periode gekoppeld worden aan een ‘maatje’, iemand bij wie ze hun verhaal kwijt kunnen en via email hun vragen kunnen bespreken. Verder krijgen diverse getuigenissen en artikelen die in BinnensteBuiten, het kwartaalblad van Onze Weg, zijn verschenen een plek op de website.

Magazine stopt
Binnenstebuiten
zal niet meer elk kwartaal worden uitgebracht. Het laatste half jaar bleek dat het maken een mooi en inhoudelijk nummer te veel werd voor de twee mensen die de afgelopen jaren de redactie van BinnensteBuiten hebben gevormd. Daarnaast biedt de nieuwe website meer mogelijkheden om jongere generaties te bereiken. Betekent dit het einde van BinnensteBuiten? Ja en nee, zegt Jan Karreman: ‘ Het betekent inderdaad het einde van het blad zoals we dat gedurende een kleine dertig jaar gekend hebben. Maar we willen er naar blijven streven om één keer per jaar een mooi magazine bij u op de deurmat te laten vallen.

Vrijwilligers
Voor de website kan Onderweg.nu goed vrijwilligers die de doelstelling van de organisatie van harte onderschrijven gebruiken die enkele keren per jaar een bijdrage willen schrijven of af en toe als maatje een poosje met iemand willen op lopen. Kijk voor meer informatie op www.onderweg.nu.

Bron: Persbericht Onderweg.nu / Foto: lusi

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons