Nieuwe app betrekt jongeren bij kerk

PKN lanceert app met lokaal nieuws en agenda

in Christelijk Nieuws

Op verzoek van een aantal plaatselijke gemeenten heeft de Protestantse Kerk een app ontwikkeld waarop elke gemeente kan aanhaken. Met de app Protestant kan elke gemeente een eigen app maken met lokale nieuwsberichten en een agenda van lokale activiteiten.

(imported body)

"Wij gaan hem gebruiken voor het contact met studenten en jongeren in de protestantse wijkgemeente Amsterdam Zuidoost", zegt Wolter Koolstra, lid van de werkgroep communicatie. "In ons kerkblad staan vaak activiteiten die pas over enkele weken plaatsvinden.

Jongeren plannen niet zover vooruit. In de app horen en zien ze wat er vandaag of morgen plaatsvindt. Ze worden zo bij de gemeente betrokken op een manier die bij hen past: op korte termijn en via de mobiel die ze toch altijd bij zich hebben."

Eigen nieuws
Om de apps van de (wijk)gemeenten zit een 'schil' voor landelijke informatie van de Protestantse Kerk, met onder meer nieuws en een activiteitenagenda. Overigens kunnen gebruikers de app zo instellen dat zij bij opstarten altijd eerst het nieuws van hun eigen wijkgemeente zien.

Komende maand worden er een aantal introductieworkshops over de app gegeven.

Bron: PKN

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons