Nederlandse pater Van der Lugt in Syrië gedood

in Christelijk Nieuws

De Nederlandse pater Frans van der Lugt is maandagochtend tegen 8 uur (plaatselijke tijd) in de Syrische stad Homs vermoord. Gewapende mannen ontvoerden hem uit het huis van de paters jezuïeten en schoten hem twee kogels door het hoofd. Dat heeft secretaris Jan Stuyt van de Nederlandse Orde van de Jezuïeten laten weten.

Van der Lugt, die op 10 april 1938 in Den Haag was geboren, vertrok bijna 50 jaar geleden naar Syrië. Hij werkte in Homs met jongeren met een beperking en zorgde voor de zwakken die door het geweld hun buurt niet konden ontvluchten. Van der Lugt sprak begin dit jaar in een filmpje, dat op internet te zien was, over de nijpende situatie in Homs. "Wij houden van het leven, we willen niet verdrinken in de zee van pijn en dood'', zei hij in het Arabisch.

Volgens Stuyt wilde de pater ondanks herhaalde verzoeken niet weg uit de belegerde stad. "Ik blijf bij mijn mensen. Ik ben de herder van mijn schapen'', was zijn antwoord, zei Stuyt enkele maanden geleden.

Ga voor een beschrijving van Van der Lugts leven en een reportage naar het artikel 'pater Frans van der Lugt trouw tot in de dood' 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons