Nederland Zingt-dag over namen van God: 'Een schitterend geheel'

Tienduizend bezoekers bezoekers bezingen de namen van God

in Mediatips

De dertiende Nederland Zingt-dag in de Utrechtse Jaarbeurs is afgelopen zaterdag door tienduizend EO-leden bezocht. 'Prijs Adonai!' was het thema van het muzikale EO-evenement. De dag is populair vanwege de massale samenzang.

(imported body)

Prijs Adonai!' was het thema van de dertiende Nederland Zingt-dag op zaterdag 5 april 2014. Duizenden stemmen zongen mee in de massale samenzang onder leiding van onder meer Pearl Jozefszoon, Kees Kraaijenoord en Reni en Elisa Krijgsman en met koren als Tin Speransa en Soli Deo Gloria. Een keur aan liederen werd gezongen, van opwekkingsliederen, liederen van Johannes de Heer tot psalmen en Liedboekliederen. De presentatie van de dag was in handen van Mirjam Bouwman en ds. Arie van der Veer.

Namen van God
Het thema ‘Prijs Adonai!’ kreeg vorm door de verschillende namen van God te belichten.
Arie de Rover sprak erover. Zandkunstenaar Gert van der Vijver maakte het beeldend. En er waren getuigenissen van mensen voor wie één naam van God een hele speciale betekenis heeft. Zoals voor kunstenares Wilma Veen, die tot twee keer toe een hartstilstand had: "Het is zo eng dat je leven zo eindig kan zijn, maar in mijn angst zegt God: Wees niet bang, Ik ben er. God is mijn Redder".

EO-directeur en presentator Arjan Lock vertelde tijdens een programma-onderdeel: "Alle namen die God in de Bijbel heeft en die wij Hem geven, laten iets zien van Zijn grootheid. Samen vormen ze een schitterend geheel".

Facebook
De facebookpagina van de Evangelische Omroep staat vol met enthousiaste en ontroerende reacties van bezoekers van de Nederland Zingt-dag.

TV-uitzending
Het tv-programma Nederland Zingt zendt op 3 mei vanaf 19.00 uur op Nederland 2 gedeeltes uit van de Nederland Zingt-dag 2014.

Bekijk ook alvast video's met interviews en achter de schermen-beelden.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons