Muzikaal eerbetoon aan koninklijk paar in Carré.

Met optredens van Pearl Jozefzoon en harpiste Iris Kroes

in Christelijk Nieuws

Op de avond van de eerste Koningsdag zendt de EO 'Koningsdag in Carré' uit. Een muzikaal eerbetoon aan koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Een sfeervolle uitzending vanuit een vol Koninklijk Theater Carré. Met optredens van Ernst Daniël Smid, Thomas Berge, Pearl Jozefzoon en 'Voice of Holland'-winnares en harpiste Iris Kroes. De muzikale leiding is in handen van Henk Ruiter.

'Koningsdag in Carré' is een koninklijke avond vol herinneringen aan één jaar koningschap van Willem-Alexander. Een scala aan beelden van ons koningspaar en hun gezin komen in de uitzending voorbij: van de inhuldiging, tot de provinciebezoeken die daarop volgden en van de staatsbezoeken aan Aruba en Curaçao, het overlijden van prins Friso, tot de winterspelen in Sotsji. De beelden worden muzikaal ondersteund en op mooie wijze aan elkaar verbonden door de verschillende optredens van de artiesten en koren.

De presentatie is in handen van Blauw Bloed-presentator Jeroen Snel en Mirjam Bouwman, bekend van het programma Nederland Zingt.

Kijk zaterdag 26 april om 18.30 uur op Nederland 2

Iris Kroes
Met haar verbluffende stem en talent voor de harp veroverde Iris Kroes het hart van veel Nederlanders bij haar deelname aan 'The Voice of Holland' Ze won de finale. Een artieste van formaat en tegelijkertijd een nuchtere Friesin: "Ik ben maar gewoon Iris uit Drachten. Ik wil zo lang mogelijk voor mensen kunnen zingen, mijn stem kunnen delen en liedjes schrijven. Muziek is alles voor me". In maart verscheen haar nieuwste album 'It Will Come In Time'.
 
Thomas Berge
Nederland maakte kennis met zanger Thomas Berge toen hij nog maar 12 jaar was. Met zijn debuutsingle 'Mijn Luchtballon' was zijn naam in een klap gevestigd. Hij scoorde vele hits en sleepte een Zilveren Harp in de wacht! Ook als volwassen artiest is hij niet meer weg te denken uit de muziekwereld. In september staat een nieuwe single gepland en half november ziet zijn tiende album het levenslicht. Een basis voor een splinternieuwe theatertour.
 
Ernst Daniel Smid
Als bariton vervulde Ernst Daniël Smid grote rollen in opera's zoals Faust, La traviata en Le nozze di Figaro. Daarnaast was hij te zien in vele musicalproducties. Toen het grote publiek hem omarmde als presentator werd hij ook een bekend tv-gezicht. Smid werd in 2008 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege de exceptionele wijze waarmee hij zich verdienstelijk maakte voor de klassieke muziek, de begeleiding van jong talent en zijn bijdrage aan diverse goede doelen.
 
Pearl Jozefzoon
Pearl Jozefzoon begon 'spelenderwijs' met zingen in een band van de kerk. Ze werd thuis verder muzikaal opgevoed door haar broers en trad jarenlang op met een gospelkoor. Bekend werd ze als finaliste van het eerste seizoen van 'The Voice of Holland'. Daarna was ze te zien in programma’s als 'Van Popster Tot Operaster' en 'Mattheüs Masterclass'. Ze zong een Nederlandstalig duet met Wolter Kroes, deed mee aan het Nationaal Songfestival en was speciale gast van Nick & Simon tijdens hun Symphonica In Rosso-concerten in GelreDome in Arnhem. In 2014 was zij een van de artiesten op de Nederland Zingt-dag. Pearl bracht kortgeleden haar eerste album uit, getiteld 'The time is now'.

Bron: Blauw Bloed

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons