Mechteld Jansen nieuwe rector PThU

Eerste vrouwelijke rector voor theologische universiteit

in Christelijk Nieuws

Prof. dr. Mechteld Jansen is benoemd tot rector en voorzitter college van bestuur van de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) te Amsterdam en Groningen. Dit maakt de raad van toezicht van de PThU vandaag bekend.

(imported body)

Voor het eerst in de geschiedenis van de theologische universiteit is hiermee een vrouwelijke rector, tevens voorzitter van het College van Bestuur. 

Als theologische universiteit vindt de PThU stevige verankering van theologie in de samenleving zeer belangrijk en kiest zij nadrukkelijk voor geëngageerde wetenschappelijke, toekomstgerichte theologiebeoefening. Daarbij wordt het kader gevormd door actuele kerkelijke en maatschappelijke relevantie, grondige kennis en verwerking van de bronnen en respect voor de traditie.

De PThU richt zich op studenten die stevige academisch vorming en een goede beroepsopleiding willen combineren. Met de benoeming van Mechteld Jansen 'is deze verankering en keuze geborgd naar de toekomst toe', aldus de PThU. Mechteld Jansen staat bekend om haar daadkracht en haar vermogen van het leggen van verbindingen.

Jansen: "Verbinding is mijn kracht, maar ik houd niet van slappe compromissen. Om echte verbinding tot stand te brengen moet je doorvragen tot op het bot. Dat geldt de verbinding tussen groeperingen in de kerk en in de samenleving, tussen culturen en religies."


Bron: PThU

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons