Man beschildert berg met christelijke teksten

"Maak de liefde niet ingewikkeld, God houdt van ons"

in Geloven

Meer dan 30 jaar geleden besluit de Amerikaanse Leonard Knight dat een woestijn in Californië exact de juiste plek is voor zijn boodschap aan de wereld: “God is liefde”.

Hij zou er slechts twee weken bikvakkeren, maar de ‘Salvation Mountain’ wordt zijn levenswerk. Met leem, stro en duizenden liters verf tovert hij de dorre vlakte om in een kleurige ‘berg’.

Hou het simpel
Hoewel het land eigendom is van de staat, zijn pogingen om Knight en zijn creatie te verwijderen al lang geleden gestopt. Want zijn werk inspireert: dagelijks kijken bezoekers over zijn schouder mee en de berg levert hem zelfs een rol op in de film Into the Wild

Het feit dat Knight zonder internet of telefoon in een oude geschilderde brandweerauto naast de berg woont, verhindert niet dat zijn boodschap wereldwijd gaat. "Laten we het simpel houden", herhaalt hij keer op keer in de vele filmpjes die over hem op internet te vinden zijn. "God houdt van ons. Hou van elkaar. Maak liefde niet ingewikkeld.”

Laatste hoop
In 2011 moet Knight zijn berg vanwege dementie met tegenzin verlaten. Knight overlijdt op 10 februari 2014, maar zijn laatste hoop – dat zijn creatie bewaard blijft als boodschap voor toekomstige generaties – staat nog recht overeind. 

<iframe src="http://player.vimeo.com/video/91359423?title=0&byline=0&portrait=0&color=ffffff" frameborder="0" width="560" height="315"></iframe>

Salvation Mountain in 'Into the Wild'

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons