Loop mee in de virtuele processie van The Passion

in Mediatips

De Evangelische Omroep introduceert een unieke ervaring met de lancering van een tweede scherm applicatie rondom de live uitzending van The Passion. Vanaf maandag 14 april kan er worden mee gelopen in een virtuele processie door de straten van Groningen via live.thepassion.nl.

Een vast onderdeel tijdens The Passion is een processiestoet waarbij duizend mensen achter een groot neon verlicht kruis richting het podium trekken. De animo om mee te lopen was dit jaar bijzonder groot. Door deze grote interesse is het idee geboren om mensen de mogelijkheid te bieden virtueel te participeren. Net als bij de echte processie in Groningen kunnen deelnemers aan de virtuele variant vertellen waarom ze bij willen dragen aan dit verhaal van liefde en hoop, eenzaamheid en verbinding. Deze motivaties worden op de route getoond.
 
Kefah Allush, eindredacteur van The Passion: “Ieder jaar krijgen we te horen van deelnemers aan de processie en de kruisdragers hoe bijzonder de sfeer tijdens de processie is. Deze beleving willen we ook graag meegeven aan de kijker thuis en dat doen we dit jaar door middel van dit tweede scherm.”
 
Achtergronden
Naast de virtuele processie biedt het tweede scherm achtergrondinformatie over de Bijbelse personages in het verhaal. Tijdens de live-uitzending is het mogelijk om een live-tijdlijn te volgen waarin extra video’s, de liedteksten, tweets en foto’s worden getoond. Na afloop van het evenement zijn alle muziekclips te bekijken op live.thepassion.nl.

The Passion 2014
The Passion is een samenwerking tussen de omroepen EO en RKK, het Nederlands
Bijbelgenootschap, de Protestantse Kerk in Nederland, de Rooms Katholieke Kerk, het bisdom Groningen – Leeuwarden en de noordelijke partners en wordt geproduceerd door Eye2Eye Media. Donderdag 17 april wordt The Passion om 20.30 uur live uitgezonden op Nederland 1.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons