Lieke van Lexmond verslaggeefster in The Passion

"Ik ben benieuwd naar alle verhalen"

in Mediatips

Lieke van Lexmond doet tijdens The Passion 2014 live verslag van de processie, dit werd vanavond bekend gemaakt in het televisieprogramma Eén op Eén. Als nieuwsgierige verslaggeefster vraagt ze de stoet mensen die met het zes meter lange, verlichte kruis door Groningen lopen het naadje van de kous. Lieke is erg blij met haar rol: "Ik loop straks midden op straat tussen de mensen en ben heel benieuwd naar alle verhalen. Waarom lopen de mensen mee in deze tocht? Wat is hun motivatie?" De processie start op de middenstip van de Euroborg en arriveert via de straten van Groningen bij het grote podium op de Vismarkt.

Cast
Overige rollen zijn toebedeeld aan Jan Dulles (Jezus), Simone Kleinsma (Maria), Stanley Burleson (Petrus), Jamai Loman (Judas), Beau van Erven Dorens (Verteller) en Jack van Gelder (Pilatus). De muzikale begeleiding is dit jaar wederom in handen van Eric van Tijn en een 23-koppig orkest.

Groningen
Na driemaal de Randstad is Groningen dit jaar gastheer van het muzikale evenement The Passion, over de laatste uren van Jezus' leven, zijn lijden en opstanding. Een verhaal over eenzaamheid en verbinding, het uitgangspunt van The Passion.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons