Kardinaal Eijk wil heiligverklaring Frans vd Lugt

Hoofd van Nederlandse RK-kerk bij Dit is de Dag-radio

in Christelijk Nieuws

“We hopen en bidden en zouden heel graag zien, dat een zalig- en heiligverklaringsproces er voor pater Van der Lugt in zit.”

zegt kardinaal Eijk in het radio 1 programma ‘Dit is de Dag’.

Frans van der Lugt is tot het einde toe bij zijn mensen in Homs gebleven aldus Eijk: “Pater Van der Lugt heeft ervoor gekozen om net als de Goede Herder – ook als het moeilijk was – bij zijn opdracht te blijven, namelijk de zending die hij had, bij de roeping die hij van God had ontvangen.”

Volgens Eijk is de gewelddadige dood van pater Frans van der Lugt te vergelijken met het martelaarschap: “Martelaar is afgeleid van het Griekse woord ‘getuige’ en in dat opzicht is hij getuige, ook met zijn bloed van zijn geloof in de Heer.”

Het martelaarschap kan voor de katholieke kerk na een zorgvuldig onderzoek tot een heiligverklaring van pater Frans van der Lugt leiden.

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons