‘Heaven is for real’ bioscoophit in Amerika.

in Mediatips

Afgelopen weekend is in Amerika de film ‘Heaven is for real’ in première gegaan. De film is een regelrechte hit, zo meldt Trouw.

De film gaat over het waargebeurde verhaal van de 4-jarige Colton Burpo. Colton wordt opgenomen in het ziekenhuis met een geknapte blinde darm waarvoor hij direct geopereerd moet worden. Tijdens de operatie blijkt hij in de hemel te zijn geweest waar hij met Johannes de Doper, Jezus en overleden familieleden heeft gesproken.

Todd Burpo
‘Heaven is for real’ is de verfilming van het boek wat de vader van Colton heeft geschreven. Zowel in het boek als in de film is hij nogal sceptisch over het verhaal van zijn 4-jarige zoontje, maar uiteindelijk begint zijn vader steeds meer in het verhaal van zijn zoontje te geloven.

De film bracht afgelopen weekend 16,2 miljoen euro op, terwijl de productie ongeveer 8,7 miljoen euro gekost heeft, daarnaast is er maar weinig reclame gemaakt voor de film.

Reacties in Amerika
De reacties in Amerika zijn nogal wisselend, zo maakte voorganger en schrijver John MacArthur de film met de grond gelijk. Volgens hem en de orthodoxe protestanten zou er in de Bijbel niets vermeld staan over ontmoetingen met overleden familieleden.
Er zijn niet alleen maar negatieve reacties. Veel christenen en christelijke media zijn milder voor de film. “De film vraagt aan de christenen om te kijken naar hoe zij geloven en niet hoe zij zich richten op het bekeren van niet-christenen,” zo meldt Christianity Today. Zij gaven de film 3 van de 4 sterren.  

‘Heaven is for real’ komt in september uit in Nederland. Bekijk hieronder de Amerikaanse trailer


Bron: Trouw

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons