Haagse kerken klaar met inbrekers

Haagse kerken gaan de krachten bundelen om in actie te komen tegen inbrekers

in Christelijk Nieuws

Nadat verschillende kerken de dupe zijn geworden van diefstallen is de maat nu vol. Dit weekeinde was het raak in de Heilige Marthakerk. Een inbreker ging er vandoor met 300 euro.

(imported body)

Een onbekende inbreker plunderde in de nacht van vrijdag op zaterdag de kassa van het religieuze winkeltje van de kerk naast de Hoefkade. Naast 300 euro roofde hij ook een offerblok mee. Ook veroorzaakte de dief behoorlijk wat schade. "De reparatie gaat behoorlijk wat geld kosten", zegt pastoor Dolf Langerhuizen. "En het is nog maar de vraag of de verzekering die kosten gaan dekken, aangezien er buiten geen inbraaksporen zijn."

Afgelopen
De inbraak van vrijdagnacht, de Russische 'kerkvisser' die vorige week werd gepakt in de Sint Jacobus de Meerdere Kerk en de diefstallen uit de Marlotkerk en de Church of Our Saviour: voor de kerkbesturen moet het afgelopen zijn. Langerhuizen stuurde een mail naar zijn 'collega's' van andere kerken en hij gaat woensdag praten met de Haagse parochiebesturen en donderdag met zijn eigen parochie. "We moeten zorgvuldiger omgaan met onze kerkgebouwen", zegt Langerhuizen in het AD.

Na woensdag meer nieuws over de manier waarop de Haagse kerken de krachten gaan bundelen.

Bron: DenHaagFM/AD

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons