God klaagt kredietverzekeraar aan

in Geloven

Afgelopen vrijdag heeft de 26-jarige God Gazarov de kredietverzekeraar Equifax aangeklaagd. Gazarov zou volgens Equifax geen financiële geschiedenis bij hen hebben, omdat zijn naam niet overeen komt met de namen in het systeem van Equifax, zo meldt Huffington Post.

Gazarov is vanwege zijn naam al meerdere keren geweigerd bij Equifax en hij heeft hogere rentes moeten betalen, omdat zijn voornaam God is. Hij heeft al meerdere keren de tip gehad, om zijn voornaam te veranderen, onder andere van de klantenservice van Equifax.“Ik ben zoals ik ben”, is de reactie van Gazarov.

God Gazarov is vernoemd naar zijn grootvader en hij weigert daarom om zijn voornaam te veranderen. Hij heeft voorheen nooit problemen gehad met zijn voornaam, de meeste mensen geven hem zelfs een compliment omdat deze zo bijzonder is.

Equifax hanteert een veiligheidsprocedure die ervoor zorgt dat mensen en bedrijven , die kredier aanvragen, ook zijn wie ze zeggen dat ze zijn. Deze procedure zorgt ervoor dat niet geregistreerde namen geen krediet ontvangen. “We zijn samen met Gazarov op zoek naar een oplossing, als het nodig is zullen we aanpassingen in zijn account maken”, zo meldt Equifax.

Volgens de advocaat van Gazarov, James Fishmen, is deze uitspraak van Equifax een leugen. Equifax zoekt enkel naar een oplossing omdat ze bang zijn voor een rechtzaak.

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons