God in de publieke ruimte: Taboe of noodzaak?

Debat opent internationale conferentie PThU.

in Christelijk Nieuws

Religie in de publieke ruimte: is dat taboe of juist noodzaak? Daarover gaat het debat 'God in het publieke domein', dat de PThU Amsterdam op maandagavond 19 mei organiseert. Deze publieksbijeenkomst is de inleiding voor een driedaagse internationale conferentie.

(imported body)

De publieksbijeenkomst is de inleiding voor een driedaagse internationale conferentie, waarbij wetenschappers uit Azië, Afrika, Europa en Amerika hun visie geven op het thema.

Voor sommige mensen is religie taboe in het publieke domein. God op de werkvloer, op straat, in het theater, in de politiek, op het sportveld, in beeld, tekst en ritueel? Daar komt alleen maar ellende van, vinden zij. Anderen menen dat we juist de diepste motivaties voor ons handelen moeten uitwisselen in het publieke domein. Verschillende overtuigingen en ervaringen mogen botsen, zolang dat maar met respect voor elkaar gebeurt.

Sprekers zijn onder meer Karin van den Broeke (PKN), Cors Visser (ForumC), Lody van de Kamp (CDA) en Yassir Houtch (PvdA). De leiding is in handen van Elsbeth Gruteke (EO).

Bron: PThU Amsterdam

 

 

 

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons