'Ik zie zoveel licht, ik zie de hemel geopend en ik zie Jezus!'

Op maandagmiddag 7 april is Gien Karssen overleden. Mevrouw Karssen stond aan de wieg van 'De Navigators' in Nederland. Als vertaalster van Dawson Trotman, (oprichter van De Navigators), viel ze op. Tijdens die conferentie in 1948 werd haar gevraagd navigator-materialen te vertalen voor Nederland. Vier jaar daarvoor was zij, na zes weken huwelijk, op 25-jarige leeftijd weduwe geworden. Haar man Aart overleed in kamp Neuengamme.

Mevrouw Karssen wijdde vervolgens haar hele leven aan het discipelen maken voor Jezus. Vanuit haar huis werkte zij samen met haar zuster Manny Leininga aan de vertalingen. Later kwamen er correspondentie- en nazorgcursussen, en hielp zij, als rechtgeaarde Navigator, mensen te groeien in hun leven met God zodat zij vervolgens weer anderen konden helpen.

Mevrouw Karssen is ook een bekend schrijfster. Haar boeken zijn in ruim 43 talen vertaald, en hebben ontelbare mensen bemoedigd en geholpen in hun leven met God. Voor haar veelzijdige bediening kreeg zij een koninklijke onderscheiding.

In de avond van haar leven bleef zij scherp, hoewel ze blind en fysiek zwak was, schreef ze nog een aantal boeken, door ze te dicteren. Ze had nog zoveel door te geven. Vijftien jaar geleden ontmoette zij John de Geus die tot geloof kwam door haar getuigenis. Hij is degene die haar tot op het laatst verzorgde. Toen zij maandag in de namiddag zwakker werd zei ze plotseling: 'Ik zie zoveel licht, ik zie de hemel geopend en ik zie Jezus!' Na die woorden is zij gestorven.

Mevrouw Karssen zal op haar verzoek in besloten kring begraven worden. Over een aantal weken zal er een dankdienst zijn.

Bron: De Navigators

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons