"Geloven is niet passé"

5 vragen aan predikant Rebecca Onderstal

in Geloven

Naast haar predikantschap van de protestantse kerk in Cothen, is Rebecca Onderstal initiatiefnemer van ZIN in Wijk bij Duurstede: een ontmoetingsplek voor het delen van inspiratie en gesprek over zinvol leven. 5 vragen aan Rebecca.

1. Welke droom heb je voor...
"Ik heb een droom voor de plek waar ik woon en werk (lees het artikel uit Eva, red.). Ik hoop dat daar te zien is dat geloven niet passé is (iets van vroeger) maar een bron van inspiratie hier en nu."

2. Wat neem je je steeds voor, maar lukt maar niet?
"Het voornemen om de dag te beginnen met een moment van rust, houd ik maar heel even vast. Voor ik erbij stilsta ben ik alweer in het werk gezogen. Maar ik blijf het me voornemen en soms, soms lukt het."

 3. Wat is jouw ideale kerk?
"Mijn ideale kerk heeft twee verschillende gestalten. Het is een plek waar je je even binnen kunt gaan om op te laden, waar je tot God en tot jezelf kunt komen, gesteund door de aanwezigheid van anderen. Dat kan doordeweeks of juist niet, dat kan in stilte of in gesprek, dat kan aan een keukentafel, in een oud kerkgebouw of via een website. En aan de andere kant is 'mijn' kerk een netwerk van mensen, mensen die overal en nergens opduiken, zich verbinden met anderen en zo iets van Gods liefde laten zien. Mijn ideale kerk heeft een 'binnen' en is tegelijk voluit 'buiten'; beide kanten voeden elkaar."

4. Welk aspect van Jezus laat jij zien?
"Ik hoop dat ik iets weerspiegel van de niet-veroordelende houding van Jezus: 'Wie zonder zonde is, gooit de eerste steen'. Er is niets mis met het voorhouden van een spiegel aan een ander, maar blijf daarbij zelf nooit veilig buiten schot."

5. Ben jij een digibeet of een digifan?
"Het is niet te ontkennen: ik ben een digifan of beter: sociale media zijn een onderdeel van mijn dagelijks leven. Behalve voor privécontacten gebruik ik ze volop voor mijn werk als predikant. Ik leef met mensen mee, probeer inspiratie te verspreiden, ga in gesprek, laat zien wat er in onze kerk gebeurt en doe heel veel ideeën en nieuwe informatie op via Facebook en Twitter. Voor mij is het een prima communicatiemiddel, te midden van andere manieren om te communiceren."


Lees hier het interview met Rebecca uit Eva waarin ze vertelt over haar scheiding. En wil je meer weten over ZIN? Kijk dan eens op zininwijkbijduurstede.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons