Gastvrij Groningen: Wat is er te doen?

in Christelijk Nieuws

Het is bijna zover: The Passion in Groningen. De Groningers hebben rondom het thema 'Gastvrij Groningen' allerlei activiteiten georganiseerd. Ook kerken buiten Groningen maken van de gelegenheid gebruik om het verhaal van Jezus te vertellen. Hieronder zijn zeven events waar je rond The Passion aan mee kan doen of naar toe kan gaan.

Samen zijn
In heel Nederland openen kerken hun deuren, zodat bezoekers op een groot scherm The Passion kunnen bekijken. De aanwezigen kunnen gezamenlijk nadenken hoe Jezus Zijn leven heeft gegeven en samen lachen, huilen en bidden. 

Martinikerk
Natuurlijk mag de Martinikerk met haar toren niet missen in dit rijtje. Bezoekers kunnen een rondgang maken langs tien staties van de kruisweg. In de kapel van de kerk is er gelegenheid om te bidden en je te laten zegenen.
 
Wandeling
Geen plekje meer bij de processie weten te bemachtigen? Dan heb je nog een tweede kans: wandel mee met een mini-processie! Zo start er op donderdag een wandeling in Haren, voor de gelegenheid even omgedoopt tot Bethlehem. De wandeling volgt gedeeltelijk het Pieterpad en eindigt in Groningen (Jeruzalem) bij de vismarkt.

Ook inwoners van Zuid-Holland kunnen een wandeltocht maken: PKN Lisse begeleidt een lichtjestocht van 45 minuten lang. 

Spinning&bezinning
Medisch Centrum Haaglanden in Den Haag heeft het nuttige met het aangename gecombineerd: eerst een 'benefietsmarathon', daarna samen The Passion kijken. Wil jij iets goeds doen tijdens Pasen? Dan is Den Haag dé plek voor jou.
 

Het vervolg
Op zaterdagavond 19 april, organiseert Evangeliegemeente 'De Deur' een avond met als thema 'Het vervolg op The Passion'. Door middel van live muziek en een pakkend drama komt het vervolg van The Passion tot leven.
 
Ga naar de website van The Passion voor meer activiteiten in Groningen of in je eigen omgeving. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons