FILM | Wereldwijde christendom in vogelvlucht

Filmmaker reist de wereld rond voor 'Sons of God'

in Mediatips

Op 10 mei gaat de film Sons of God in première in theater Tuschinski in Amsterdam. De documentaire biedt de kijker een inkijkje in een voor velen totaal onbekende wereld. Filmmaker Manuel Hazeleger reisde drie jaar lang de wereld rond om mensen met een onverzettelijk geloof in God op een intense wijze in beeld te brengen.

Manuel Hazeleger gaf alles op om de wereld van onverklaarbare genezingen, levensveranderende keuzes en internationale geloofsfanaten in beeld te brengen.

Ondanks dat we in een wereld van 2,4 miljard christenen leven, is de belevingswereld van deze christenen grotendeels onbekend. Wie is die God? En bestaat deze God? Kun je, zoals de Bijbel zegt, een persoonlijke relatie hebben met deze God? Manuel Hazeleger dook in de wereld van gelovigen die hun leven wijden aan het geloof, verzamelde beelden van wonderen, sprak met inspirerende figuren én zette het fraai vormgegeven op film.

Een goede God

"Ik wilde mensen in beeld brengen die met hun geloof impact op de wereld willen hebben", verklaart de filmmaker zijn ambitie en levenswerk. "Ik vind het geweldig om boeiende personen voor de camera te hebben en unieke momenten vast te leggen. Mijn doel was niet om mensen te overtuigen in God te gaan geloven, maar wel om te laten zien dat God een goede God is, één van liefde en hoop. Maar meer nog was het mijn doel om mensen stil te laten staan bij het feit dat je maar één leven hebt. Iedere keuze die je maakt heeft gevolgen, ook als je kiest voor een leven als christen."

Onmogelijke opdracht

Hazeleger trok naar de Verenigde Staten en Afrika om de film te maken. Met vele uren aan beeldmateriaal kwam hij terug in Nederland. Ondanks dat hij thuis een jong gezin onderhoudt, zegde hij op aandringen van zijn vrouw zijn baan op om de film af te maken. "Maar ook al had ik nu de tijd, als beginnend filmmaker stond ik nog steeds voor een onmogelijke opdracht." Hij krijgt onverwachts hulp van Robbert Wilts, als editor betrokken bij vele grote producties in binnen- en buitenland. Wilts: "Ik kwam voor een ander project in contact met hem, zag zijn kantoor van twee bij twee meter en de vele 'terabytes' aan film en kon maar één conclusie trekken. Hij is een freak."

Bekijk de trailer en bestel hier kaarten voor de première.

<iframe src="http://player.vimeo.com/video/89013437" width="500" height="208"></iframe>

Bron: ANP 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons