Enorme Jezus op parkeerplaats

Aandacht voor Jezus en de kerk door spectaculaire actie van Amerikaanse kerk

in Christelijk Nieuws

Pastor Ed Young werd er mee wakker, de week voor Pasen: laten we als Fellowship Church een krijttekening van Jezus maken. Belangrijk detail: dit gaat dan wel gelijk ‘s werelds grootste tekening van Jezus ooit worden.

Zo gezegd,  zo gedaan. Een week later, woensdagmorgen 16 april om klokslag 7:00 stonden ze er: de 700 vrijwilligers met 6.700 stukjes krijt en 125 zakken met houtskool. Ter grootte van een half voetbalveld verscheen stukje bij beetje het gezicht van Jezus. Begin van de avond, diezelfde dag, na meer dan 9.100 manuren werk, is de afbeelding klaar. Het portret is ongeveer 1580 vierkante meter groot en zichtbaar vanuit alle vliegtuigen die aankomen en vertrekken vanaf Dallas International Airport.

Interesse opwekken
“De tekening is een manier mensen benieuwd te maken naar de kerk, naar Jezus’, verklaart woordvoerder van de Fellowship Church Andy Boyd. “Pasen en Kerst zijn de twee grootste christelijke feestdagen waarop mensen die normal niet veel met de kerk hebben, toch op zoek gaan naar een kerk(dienst).“

Selfie Sunday
De Fellowship Church is een snelgroeiende evangelische gemeente met wereldwijd inmiddels tien vestigingen. In 1990 begon de kerk met een groep van 150 mensen onder leiding van Pastor Ed Young. De kerk vindt het belangrijk om dicht bij de leefwereld van mensen te staan, onder andere door gebruik te maken van social media en acties als deze. “Zo hebben we bijvoorbeeld Selfie Sunda’s waarop we kerkbezoekers aanmoedigen om een foto van zichzelf in de kerk te nemen – en verspreiden”, aldus Boyd.

Regen
Op de vraag of de kerk zich zorgen maakt over de voorspelde regen, reageerde Boyd als volgt: "Er wordt inderdaad regen verwacht en als dat gebeurt dan hebben we vanaf dat moment het grootste abstracte portret ter wereld".

Bekijk de video:

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/IY_GXJv8eQE" frameborder="0" width="560" height="315"></iframe>

 

Bron: beaumontenterprise.com / Foto fellowshipchurch

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons