Drie Amerikanen vermoord bij christelijk ziekenhuis

in Christelijk Nieuws

Drie Amerikanen zijn donderdagochtend in Kabul, Afghanistan door een beveiliger vermoord bij het CURE International Ziekenhuis. De slachtoffers waren de kinderarts (Dokter Jerry Umanos) en een vader en zoon die op bezoek waren. Tijdens de schietpartij zijn nog twee andere mensen gewond geraakt.

Tijdens de schietpartij zijn nog twee mensen gewond geraakt. Na de aanval schoot de beveiliger zichzelf neer, maar hij overleefde en werd behandeld door CURE. Hij is na de behandeling overgeplaatst en staat nu onder bewaking van de Afghaanse regering.

Het Cure Internationaal Ziekenhuis is een christelijk ziekenhuis dat voornamelijk kinderen behandelt die afwijkingen hebben als klompvoetjes, kromme benen, hazenlippen of bijvoorbeeld onbehandelde brandplekken of waterhoofden. Eén van de neergeschoten kinderartsen was Jerry Umanos. Hij werkt al zeven jaar in het ziekenhuis. Hij hielp vooral de kwetsbaren, kinderen en premature baby's, van de Afghaanse gemeenschap in Kabul en hielp hen overleven in de zware omgeving van Afghanistan.

De schutter was geen werknemer van CURE International maar een beveiliger van de Afghaanse politie die was ingehuurd om het ziekenhuis te beschermen. De motivatie van de beveiliger voor de aanval is nog niet duidelijk en wordt door de Afghaanse autoriteiten onderzocht.

In een verklaring op de website van CURE door president van de organisatie benadrukt Dale Brantner: “CURE International zal de Afghaanse bevolking blijven dienen en steunen. We willen hen nog steeds God's liefde laten zien”.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons