Bond tegen vloeken heeft positief jaar achter de rug

in Christelijk Nieuws

De Bond tegen vloeken heeft naar eigen zeggen een succesvol jaar achter de rug. In 2013 begon de organisatie nieuwe doelgroepen aan te spreken middels gastlessen op scholen en trainingen aan bedrijven en instellingen.

De Bond tegen vloeken heeft naar eigen zeggen een succesvol jaar achter de rug. In 2013 begon de organisatie nieuwe doelgroepen aan te spreken middels gastlessen op scholen en trainingen aan bedrijven en instellingen. Naast de wervingsactie eind 2013, resulteerde dat in een positief resultaat, blijkt uit het jaarverslag dat de Bond tegen vloeken deze week publiceerde.

In 2012 werden huisstijl, pand en strategie aangepast. Er kwamen twee dochterondernemingen: KlasseTaal en TaalQuestie. KlasseTaal verzorgde afgelopen jaar 547 gastlessen (253 basisonderwijs en 294 voortgezet onderwijs) op scholen in Nederland en België. Totaal werden circa 15.000 leerlingen bereikt. Ook werd opgetreden op diverse catechese-, jongeren- en ouderenavonden. TaalQuestie verzorgde trainingen op het gebied van effectieve communicatie en respectvol taalgebruik. Vloeken is negatief voor de reputatie van een organisatie, daarentegen kan goede communicatie een bedrijf verder helpen. In 2013 werden diverse (commerciële) trainingen en workshops in bedrijven verzorgd. De verwachting is dat in 2014 dit verder zal ontwikkelen en dat TaalQuestie financiën voor de Bond tegen vloeken kan binnenbrengen. 

Het project ‘'Het Land In’', waarbij medewerkers van de Bond tegen vloeken met een beplakte bestelbus het land in gaan, had eveneens effect. De aanwezigheid van de Bond tegen vloeken roept wat op: sympathie, maar soms ook antipathie. 

Bron: IKON/Bond tegen vloeken

Klik hier om het jaarverslag in te zien of te downloaden (pdf).

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons