BOEK: Uitspraken van Jezus

Kennismaken met de persoon die miljoenen inspireert

in Geloven

Op deze Witte Donderdag, de dag van The Passion in Groningen, zien we het lijden, sterven en opstaan van Jezus uitgebeeld. Maar wie was Jezus? Of... wie is Jezus?

Dat Jezus van Nazareth daadwerkelijk heeft geleefd, daar zijn vrijwel alle theologen, wetenschappers, christenen én moslims het over eens. Maar was hij een profeet? Was hij een goed mens, een inspirerend voorbeeld? Of is hij de Zoon van God?

Boek: Uitspraken van Jezus
Vandaag brengt Uitgeverij Gideon het boek Uitspraken van Jezus uit. "Een prachtige kennismaking met de persoon Jezus Christus", aldus Gerhard Rijksen van de uitgeverij. "Jaarlijks verschijnen er honderden boeken over Jezus. In dit boekje vind je uitspraken van Jezus, zonder verder commentaar. Niemand die zegt wat je ervan moet vinden, nee, alleen Hijzelf komt aan het Woord, over thema's die wij allemaal in ons dagelijks leven tegenkomen. En zo maken we kennis met één van de meest intrigerende personen die ooit op deze aarde heeft rondgewandeld."

Actuele thema's
De teksten zijn rechtstreekse citaten van Jezus, woorden die hij over zichzelf heeft gezegd. Je leest ook wat anderen over Hem zeiden en wat daarvan is opgenomen in de Bijbel. Maak kennis met de verfrissende opvattingen van Jezus  over verschillende actuele thema’s als bezit, huwelijk en seksualiteit, het vraagstuk van het lijden en discipelschap.

The Passion
Het is niet toevallig dat Uitspraken van Jezus vandaag wordt gepresenteerd. Vanavond vindt in Groningen de spraakmakende hervertelling plaats van de laatste dagen van Jezus' leven: The Passion. Diverse bekende artiesten vertolken, aan de hand van een hedendaags Nederlandstalig repertoire, het eeuwenoude lijdensverhaal. Het evenement wordt live uitgezonden via Nederland 1 en internet.

Beeldverhaal
Voor de kijker die gegrepen is door het verhaal van Jezus en meer wil weten over het leven van Jezus biedt de Evangelische Omroep na de uitzending een beeldverhaal aan waarin uitspraken over - en van Jezus centraal staan. Een sneakpreview vind je nu alvast op: www.thepassion.nl/uitsprakenvanjezus. Direct na de uitzending van The Passion komt het volledige beeldverhaal online.

Context
Losse uitspraken van Jezus, is dat niet wat summier? Gerhard licht toe: ‘Uiteraard kan dit boekje de Bijbel niet vervangen. Integendeel, het wil juist naar de Bijbel toe leiden. Een citaat van Jezus is als een bloem uit een weiland. Zoals een bloem in haar natuurlijke omgeving het best tot haar recht komt, zo horen de uitspraken van Jezus in hun context, in de Bijbel. Maar tegelijkertijd kan één bloem, of één boeket bloemen, ook zijn eigen schoonheid en uitwerking hebben.’

Bekijk hier alvast hoofdstuk 9 waarin Jezus' uitspraken over vrede, rust en zekerheid centraal staan.


Uitspraken van Jezus - kennismaken met de persoon Jezus Christus is vanaf vandaag, 17 april, verkrijgbaar in de boekhandel, 112 pag., €9,95, ISBN 978-90-5999-071-5

Bron: Gideon Boeken

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons