BLOG | 'God leert me om te kijken door Jezus' ogen'

Een update van Bea tijdens haar '40 dagen met...'

in Geloven

Het is maandag.

Vandaag ben ik op stap met Agnes. Samen stappen we op de fiets om van het mooie weer te genieten. Ik heb haar uitgenodigd voor een kopje koffie en een gebakje. Agnes is een bijzonder mens. Ze woont op een gesloten afdeling van een instelling voor mensen met psychiatrische problemen. Al jaren. Vanmiddag mag ze met mij mee. Ze zingt keihard ‘lang zal ze leven’ als we langs een huis met slingers fietsen. Ze begroet vrolijk iedere voorbijganger. En ze vertelt mij heel open over haar bewogen leven en over wat nu wel en niet goede keuzes zijn. Ze werkt drie keer achter elkaar haar lippen bij met lippenstift, ‘want je weet nooit wat voor lekkere vent we nog tegenkomen’. Ze is slim en kan verbazingwekkend snel denken. Door schade en schande wijs geworden. En je kan onwijs met haar lachen. Maar toch is ze niet in staat om zelfstandig een evenwichtig leven te leiden.

In Agnes zie ik de melaatsen die ik uit de Bijbel ken. God leert mij tijdens deze veertig dagen niet alleen te kijken door Jezus’ ogen, maar ook dat het helemaal niet zo moeilijk is om ook Zijn voorbeeld te volgen. Ik vond het best een uitdaging om wekelijks mijn eten te delen met de mensen om me heen. Maar wat zijn die ontmoetingen waardevol.

Ik trakteer Agnes. Maar zonder dat zij het in de gaten heeft, geeft zij mij meer dan ze beseft.

Bea. 

 *Om de privacy van Agnes te respecteren, heb ik haar een andere naam gegeven in deze blog.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons