BLOG | Geluk is niet te koop

Afsluitende blog van Redmar over zijn '40 dagen met'

in Geloven

Het vasten is bijna voorbij! Of ik daar blij mee ben? Ja, stiekem wel. Hoewel ik het niet als vervelend heb ervaren, is het ook niet erg om weer eens wat leuks te kopen voor jezelf. Toch heb ik in deze periode veel geleerd. Ik wil graag een aantal leuke dingen kopen, maar ik ga er anders mee om. Ik vraag me nu steeds af:  heb ik het echt nodig? Als je het niet per se nodig hebt, is dat niet erg, maar ik sta bewust stil bij de vraag ‘wat maakt mij nu echt gelukkig? Zijn dat de materiële dingen, hoe leuk ook, of iets anders? Natuurlijk weet ik dat materie mensen niet gelukkig maakt, mij ook niet, maar als ik iets koop, geeft dat toch een goed en voldaan gevoel en een voor eventjes een beetje geluk. Toch is dat allemaal maar tijdelijk. In deze zes weken moest ik het doen met de spullen die ik had, maar dat heeft me totaal niet ongelukkiger maakt. Misschien zelfs wel gelukkiger, omdat ik nu bewust voelde dat geluk niet afhangt van leuke dingen. Geluk is voor mij veel meer; God, vrienden en familie en die zijn níet te koop!  Je mag je zelf echt wel verwennen, maar het ligt er wel aan met welke intentie. Zoals Jezus zegt: verzamel geen schatten op aarde, want die vergaan, maar verzamel schatten in de hemel, want die vergaan nooit! En waar je schat is, zal ook je hart zijn. 

Redmar.
 

Vasten past bij de 40 dagentijd. Wat gebeurt er als je dit omdraait, en deze tijd juist gebruikt om iets wél te doen? Vier mensen waaronder Redmar, gaan de uitdaging aan en doen tot Pasen iedere dag een stapje extra. Voor hun naasten, zichzelf of de aarde. Bent u geïnspireerd geraakt, en wilt u ook iets extra’s doen in de 40-dagentijd? Twitter mee! #40dagen 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons