BLOG | 'Afval ruimen geeft me tijd om na te denken'

in Geloven

Een update van Arjan tijdens zijn '40 dagen met...'

Ruimte in m’n hoofd
Van de week had ik een grappige ontmoeting. Ik liep met een volle zak afval (± 60 liter) moe maar voldaan terug naar mijn fiets. Terwijl ik me afvroeg hoe ik deze zak thuis zou krijgen, fietste een vrouw mij tegemoet, die spontaan roept: “Ik ken jou! Ik heb je in de Visie gezien. Ik rijd hier elke dag om mijn kind naar school te brengen en was al een tijdje naar je op zoek.” We maakten een praatje over de afvalbende en ze bood spontaan aan om het afval bij haar thuis in de kliko te gooien. Probleem opgelost!

Een paar dagen later had ik een vluchtige ontmoeting met een hardloopster, die mij al een paar keer had gezien en nu vroeg waarom ik dit doe. Omdat ik er een dag werken op had zitten en al meer dan een uur aan het puinruimen was, had ik weinig puf voor een goed gesprek, maar wie weet, komen we elkaar nog eens tegen en kan ik meer kwijt over mijn motivatie.

Wat levert het afvalrapen mij op? Blaren op m’n handen! Maar het geeft me ook ruimte in mijn hoofd. Met het schoonmaken van 500 meter berm, ben ik minimaal anderhalf uur zoet, dus genoeg tijd om na te denken over het leven, keuzes die ik maak en beslissingen waar ik voor sta. Volgende keer meer daarover. 

Arjan.


Vasten past bij de 40 dagentijd. Wat gebeurt er als je dit omdraait, en deze tijd juist gebruikt om iets wél te doen? Vier mensen waaronder Arjan, gaan de uitdaging aan en doen tot Pasen iedere dag een stapje extra. Voor hun naasten, zichzelf of de aarde. Bent u geïnspireerd geraakt, en wilt u ook iets extra’s doen in de 40-dagentijd? Twitter mee! #40dagen  

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons