BLOG | ‘Ach, dat is een zwerver’

Afsluitende blog van Arjan over zijn '40 dagen met..'

in Geloven

Hoe staat het er nu op dag 40 voor? Nou, de stukken van de N3 die ik in fases heb schoongemaakt, zijn twee dagen schoon geweest. Daarna kon ik weer opnieuw beginnen. Ik houd het nu vooral schoon in de straten en op de fietspaden op weg naar mijn werk, en ’s avonds als ik een wandeling maak door onze woonwijk.

Inmiddels staat er ruim 400 liter afval in m’n achtertuin! Wij Nederlanders gooien een ongelofelijke hoeveelheid rotzooi op straat. Om moedeloos van te worden. Het leverde me wel een mooie metafoor op: zoals ik de rotzooi van anderen opruim, zo ruimt God dagelijks onze geestelijke rommel op. Grappig was overigens de reactie van een groepje schoolkinderen, dat langs de N3 fietste. Ze zagen mij afval rapen, dus een van de tieners zei tegen haar vriendin: “Kijk, wat is die man nou aan het doen?” “Ach,” zei het andere meisje, “Dat is een zwerver; die zoekt wat te eten.”

Hoe nu verder? Ik blijf voorlopig nog wel afval rapen, maar dan vooral in mijn directe omgeving, helemaal als het voor m’n voeten ligt. Dus mijn afvalgrijper en plastic tas staan klaar bij de deur.

Arjan.


Vasten past bij de 40 dagentijd. Wat gebeurt er als je dit omdraait, en deze tijd juist gebruikt om iets wél te doen? Vier mensen waaronder Arjan, gaan de uitdaging aan en doen tot Pasen iedere dag een stapje extra. Voor hun naasten, zichzelf of de aarde. Bent u geïnspireerd geraakt, en wilt u ook iets extra’s doen in de 40-dagentijd? Twitter mee! #40dagen 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons