Amsterdamse kerken voeren online paascampagne

in Geloven

Woensdag is de gezamenlijke multimediale paascampagne van de protestantse kerken van Amsterdam en Amstelveen van start gegaan met de lancering van de website pasen020.nl. Op een digitale kaart zijn alle vieringen en andere paasactiviteiten van de kerken te vinden.

Op een kaart van Amsterdam en Amstelveen zijn vanaf Palmpasen tot en met Pasen (13-20 april) alle vieringen en andere paasactiviteiten te vinden van de protestantse kerken, maar ook van andere kerkgenootschappen, zoals de rooms-katholieken.

Er is een gevarieerd aanbod: van Mattheüs Passion tot paasontbijt, op allerlei manieren is er aandacht voor het Feest van de Hoop.

Voor mensen die niet weten wat er met Pasen in de kerk wordt gevierd zijn er informatieve filmpjes over het paasverhaal, zoals het verhaal over de laatste maaltijd van Jezus met zijn vrienden, zijn dood aan het kruis en de opstanding.

De campagne die, naast de site en filmpjes, ook bestaat uit spotjes op AT5/RTV-NH en billboards, is bedoeld om mensen nieuwsgierig te maken naar het paasfeest en hen uit te nodigen om met Pasen eens een kerk binnen te lopen.

Bezoekers kunnen op de kaart zoeken naar een paasviering die bij hen past. Bijzondere paasvieringen worden uitgelicht, en in blogs verkennen dominees uit Amsterdam en Amstelveen de betekenis van Pasen.

 

Bron: IKON/PKA

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons