Aangeboden: vrede en rust

Uitspraken van Jezus Christus

in Geloven

Jezus van Nazareth is een van de meest intrigerende mensen die ooit heeft geleefd. Hij is voor miljoenen mensen een voorbeeld en houvast. Zijn woorden brengen vrede en geluk aan wie op hem durven vertrouwen.

Een citaat van Jezus is als een bloem uit een weiland. Zoals een bloem in haar natuurlijke omgeving het best tot haar recht komt, zo horen de uitspraken van Jezus in hun context, in de Bijbel. Maar tegelijkertijd kan één bloem, of één boeket bloemen, ook zijn eigen schoonheid en uitwerking hebben.

Je bent gered door je geloof. Ga in vrede.
Lucas 7:50

Mensen die vrede brengen zijn gelukkig, want ze zullen zonen van God worden genoemd.
Matteüs 5:9

Zout maakt het eten lekker. Maar als het zijn smaak verliest, moet je het niet meer door het eten doen. Zorg ervoor nooit flauw te worden. Leef in vrede met elkaar.
Marcus 9:50

Als je moe bent van de lasten die op je drukken, kom dan bij Mij. Ik zal je rust geven. Draag mijn juk en wees mijn leerling. Want Ik ben vriendelijk en nederig van hart. Bij Mij zul je diepe, innerlijke rust vinden. Mijn juk drukt niet zwaar. De last die je voor Mij moet dragen, is licht.
Matteüs 11:28-30

Mijn vrede laat Ik jullie na. Die vrede is totaal anders dan de vrede van de wereld. Wees dus nooit meer bang of ongerust.
Johannes 14:27

Ik wil dat jullie vrede hebben door één te zijn met Mij. In de wereld zullen jullie het zwaar te verduren krijgen, maar houd moed! Ik heb de wereld overwonnen.
Johannes 16:33

Mijn schapen luisteren naar mijn stem, en Ik ken ze. Ze volgen Mij en Ik geef ze eeuwig leven. Ze zullen nooit ofte nimmer omkomen. Niemand kan ze Mij afnemen. Mijn Vader, die ze Mij gegeven heeft, is groter dan wie ook. Hij laat zich niets afhandig maken. De Vader en Ik zijn één.
Johannes 10:27-29

Al de mensen die de Vader Mij geeft, zullen naar Mij toe komen. En als zo iemand bij Mij komt, zal Ik hem nooit wegsturen. Ik ben niet uit de hemel gekomen om mijn eigen zin te doen, maar de zin van God die Mij gestuurd heeft. God wil niet dat Ik één van deze mensen kwijtraak. Want Hij heeft ze zelf aan Mij gegeven. Ik zal ze op de laatste dag uit de dood terughalen. Mijn Vader wil dat ie- dereen die inziet wie zijn Zoon is, en op Hem vertrouwt, eeuwig leven heeft. Ik zal hen op de laatste dag uit de dood terughalen.
Johannes 6:37-40

Hoor, Ik sta op de deur te kloppen. Als iemand Mij hoort en de deur opendoet, zal Ik bij hem binnenkomen. Dan zullen wij samen eten - hij met Mij en Ik met hem. Wie overwint, mag bij Mij op de troon zitten. Want Ik heb zelf ook overwonnen en ben bij mijn Vader op de troon gaan zitten.
Openbaring 3:20-21

 

Met toestemming van de uitgever overgenomen uit Uitspraken van Jezus.
Copyright © 2014 Nederlandse uitgave: Uitgeverij Gideon

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons