5 tips voor Pasen

in Geloven

Ben je nog op zoek naar een leuke tip voor tijdens Pasen? Hier zijn er 5.

Ga naar de kerk en neem bekenden mee
Met Pasen herdenken en vieren we de opstanding van Jezus. In veel kerken wordt dit op een laagdrempelige manier vertelt, dus is het een uitstekende gelegenheid om vrienden of bekenden mee te nemen naar de kerk en ze het verhaal van Jezus te vertellen.

Matzes met een twist
Met Pasen eten we vaak matzes deze zijn vaak een beetje saai. Wat als je nu eens een origineel recept opzoekt om matzes een bijzondere twist te geven? Geef je matzes een toffee-chocolade of karamel laag.

High Tea
De trend van het moment is natuurlijk een high tea houden. Ben je niet zo van de zoete hapjes? Geen probleem: tijdens een high tea kan je maken wat jij zelf lekker vindt, dus overheerlijke sandwiches en bagels zijn niet uitgesloten. Nu wordt het tijdens Pasen goed weer, ongeveer 20 graden, ga dus lekker buiten een high tea houden en geniet van de natuur. Is er gelijk een goede gelegenheid om die nieuwe matzes uit te proberen.

Familie
Veel Nederlanders nemen extra tijd voor hun familie tijdens de feestdagen, zo ook tijdens Pasen. We nodigen de hele familie uit en gaan heerlijk genieten van gezelligheid en lekker eten, maar hoe kan deze gelegenheid een beetje vernieuwd worden? Geef de middag een thema, zoals 'Oudhollandse spelletjes’ of ga met de hele familie een filmmarathon houden met het thema 'Pasen' of 'Opstanding van Jezus’.

Vrijwilligerswerk
Doe net zoals met Kerst iets goeds voor de rest van Nederland of de wereld. Help de mensen die het nodig hebben. Ga bijvoorbeeld uitgebreid ontbijten met zwevers bij het Leger des Heils of organiseer een paasbrunch in je eigen kerk, zodat eenzame senioren kunnen genieten van lekker eten en gezelligheid.Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons