Wereldjongerendagen 2016 in Krakau

in Mediatips

Het Staatssecretariaat van het Vaticaan heeft de officiële datum van de volgende editie van de Wereldjongerendagen in de Poolse stad Krakau bekendgemaakt. De Wereldjongerendagen zullen plaatsvinden van 26 tot 31 juli 2016.

Kardinaal Stanislaw Dziwisz, de voormalige persoonlijke secretaris van paus Joannes Paulus II en de huidige aartsbisschop van Krakau, en de Poolse aartsbisschop Damian Andrzej Muskus stelden tegelijk ook het programma van deze volgende editie van de Wereldjongerendagen voor.

Meer dan een miljoen pelgrims uit de hele wereld worden die maandagmorgen verwacht in Krakau. Dinsdag heeft een jongerenfestival en de officiële opening van het evenement plaats. Woensdag, donderdag en vrijdag zijn er catechesen in de verschillende taalgroepen.

Paus Franciscus sluit zich donderdag tijdens een officiële welkomstplechtigheid aan bij de jongeren. Vrijdag is er een jongerenfestival en vrijdagavond de traditionele kruisweg. Zaterdag vindt de slotwake plaats en zondagmorgen is er een slotviering, voorgegaan door paus Franciscus.

 

Bron: Kerknet

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons