Wereldgebedsdag: bidden voor Egypte, verscheurd en vol geweld

in Geloven

Op de eerste vrijdag van maart komen op de hele wereld vrouwen en mannen bijeen van verschillende achtergrond en religie om gezamenlijk te bidden.

Wereldgebedsdag heeft een lange traditie: in 1887 riepen Amerikaanse vrouwen op tot een gebedsdag in hun land. Deze oproep is uitgegroeid tot een wereldwijde dag van gebed waaraan door 173 landen wordt deelgenomen. Al sinds 1929 vinden ook in Nederland de Wereldgebedsdagvieringen plaats.

De Wereldgebedsdag heeft elk jaar een ander thema, dat wordt uitgewerkt in een orde van dienst. De gebeden en schriftlezingen zijn overal dezelfde.

De viering in 2014 is voorbereid door vrouwen in Egypte en heeft als thema gekregen: ‘Bron van Leven’.

De opbrengst van de collecte, gehouden tijdens alle vieringen, gaat naar 3 verschillende projecten in Egypte: een ziekenhuis in El-Kanatir, naar een stichting die voedselverstrekking verzorgt aan daklozen en wezen in de sloppenwijken en naar een stichting die zorgt voor onderwijs, een bejaardenhuis en gehandicaptenzorg onder christenen en moslims in de buurt van Cairo.

Een overzicht van alle Wereldgebedsdag-vieringen in Nederland en Belgie, meer informatie over de projecten en algemene informatie over de projecten is te vinden op www.wereldgebedsdag.nl 

'Egypte, een land verscheurd door oorlog en geweld, maar wij zien en horen ook kleine lichtpuntjes van hoop!'

Bron: wereldgebedsdag.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons