Weinig twintigers en dertigers in Protestantse Kerk

Tweede secularisatiegolf zichtbaar

in Christelijk Nieuws

”Over berg en dal”, heet het onderzoek naar de betrokkenheid van twintigers en dertigers in de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). „We zien een berg aan 60-plussers, de generatie van twintigers en dertigers vormt een dal.”

Het onderzoeksplatform Connecting Churches and Cultures (CCC) van de Protestantse Theologische Universiteit in Groningen deed daarom onderzoek naar deze groep. Dr. Marten van der Meulen was hoofdonderzoeker van het project en kreeg respons van 66 gemeenten in Noordoost-Nederland. Ook werden de statistische gegevens van alle gemeenten in deze regio gebruikt. Uit het onderzoek blijkt dat er een tweede secularisatiegolf aankomt in de Protestantse Kerk.

Lees verder: 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons