'Veel ellende achter voordeuren in Vathorst'

Predikant Marco Hofland ziet veel eenzaamheid in Amersfoortse wijk

in Mediatips

De Amersfoortse vinexwijk Vathorst lijkt een buurt waarin alleen mensen wonen die het goed voor elkaar hebben. Maar volgens predikant Marco Hofland is er veel schone schijn. "De eenzaamheid is soms groot."

De predikant van de Amersfoortse kerk Kruispunt voelt zich op zijn plek in Vathorst. "Van nature heb ik een passie voor de onderkant van de samenleving. Maar ook in een vinexwijk als Vathorst is de nood vaak hoog. Vergis je niet: die dure auto's voor de deur zijn ook maar gewoon leasebakken. En 51% van de echtparen is hier gescheiden: elke twee huizen een gebroken gezin."

Nieuw elan
Hofland - zondag te gast in het programma Andries - ervaart in de wijk behalve ellende ook veel nieuw elan. "Juist in een nieuwe wijk als dit zie je veel leven ontstaan. Mensen komen bij elkaar en worden enthousiast voor het evangelie. Misschien niet op de manier die wij gewend zijn, maar je moet maar denken: de gereformeerde kerk is ook ooit maar ergens begonnen..." Als het evangelie centraal staat, gebeurt er wat. 


ANDRIES, zondagavond 23 maart om 23.50 op Nederland 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons