Tienduizenden bezoeken de Verhalen Ark

in Geloven

De kerken lopen leeg in Rostock (Duitsland), maar de Verhalen Ark loopt iedere dag vol met honderden bezoekers.

Aad Peters, theatermaker en bekend van zijn boekjes over creationisme vaart tegenwoordig rond met een Ark. Het is de eerste Ark die nagemaakt werd, in de helft van het originele bijbelse formaat.

Hij noemt het zelf een 'Verhalen Ark'; het eerste drijvende themapark in Europa. Een echt schip van 70 meter lang, 13 meter hoog en 10 meter breed.

Op de Ark vind je verhalen van Adam en Eva, Kaïn en Abel, Noach met zijn vele dieren en nog vele andere bijbelverhalen op 2000 vierkante meter, verdeeld over 4 etages. 

Sinds zes weken ligt de 'Verhalen Ark' in Rostock, Oostelijk Duitsland. Hoewel deze stad een enorme leegloop van kerken kent zijn er in de afgelopen 6 weken al meer dan 28.000 bezoekers in de 'Verhalen Ark' geweest. Mensen van alle leeftijden komen binnen, kijken rond en lezen aandachtig alle bijbelverhalen.

Aad: “De bezoekers vinden de kerk een systeem. Daar hebben ze geen zin in, zeggen ze. Maar ze zijn wel zeer geïnteresseerd in de bijbelverhalen.”

Vanavond vertelt hij aan de telefoon wat er zo bijzonder is aan zijn 'Verhalen Ark' en over de bijzondere ontmoetingen die hij heeft met bezoekers. En welke bijzondere actie van Aad Peters haalde de krant?

Beluister hier het programma.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons