The Passion wint grote televisieprijs

Vakprijs toegekend aan EO productie

in Mediatips

Gisteren zijn de TV-Beelden uitgereikt, de vakprijzen voor televisieprogramma’s. In de rubriek amusement won de EO/RKK-productie The Passion.

De TV-Beelden is een nieuwe televisievakprijs die vorig jaar is geïntroduceerd. Makers en bedenkers uit de media-industrie kunnen elkaar jaarlijks eren voor hun werk. In vijftien categorieën worden de prijzen door een deskundige vakjury toegekend. De rubriek ‘Beste amusement’ houdt programma’s in die ‘tot doel hebben de kijken te amuseren, anders dan puur informatief’. The Passion versloeg in deze categorie het VARA-programma De Kwis en Heel Holland Bakt van omroep Max.

The Passion verbeeldt het lijdensverhaal van Jezus Christus. Sinds 2011 wordt het tv-format op Witte Donderdag op televisie uitgezonden, naar Brits voorbeeld. Op eigentijdse wijze wordt het bijbelverhaal van het lijden en sterven van Jezus aan het kruis in beeld gebracht en bezongen door populaire zangers en zangeressen en Nederlandse popliedjes.

Groningen
Dit jaar wordt The Passion ten tonele gebracht in Groningen.  De vierde editie van The Passion wordt op donderdag 17 april opgevoerd in de binnenstad en op andere karakteristieke plekken in de stad.

Andere winnaars
De categorie Beste Grote Showprogramma werd gewonnen door All You Need Is Love van RTL 4, terwijl RTL 5 de categorie Beste Reality won met Expeditie Robinson. EO’s Checkpoint won de prijs in Beste Jeugdprogramma. Humberto Tan werd verkozen tot beste presentator en John de Mol kreeg een oeuvre award.  

Bron: Katholiek.nl

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons