Sociale media als één groot netwerk van pastoraat

in Christelijk Nieuws

De Landelijke Pastorale Dag van de Protestantse Kerk in Nederland staat dit jaar in het teken van grenzen verleggen. Op zaterdag 29 maart komen honderden ouderlingen, pastoraal medewerkers en predikanten hiervoor naar Zwolle.

(imported body)

De pastorale dag, een initiatief van de PKN in samenwerking met het Ouderlingenblad wordt gehouden aan Hogeschool Windesheim.

"Het kan verfrissend en nodig zijn om grenzen te verleggen, op het gebied van nieuwe doelgroepen in het pastoraat, nieuwe vormen en nieuwe vaardigheden", aldus de organisatie. Janneke Nijboer, predikant in Noordwijk en actief op de sociale media, is een van de sprekers. "De sociale media vormen één groot netwerk van onderling pastoraat", stelt ze. Zo gebruikt ze het ook in haar gemeente. Op Facebook en Twitter is ze als predikante pastoraal aanwezig.

Hoogleraar Missiologie Mechteld Jansen houdt een lezing over pastoraat buiten de kerkmuren. Pastoraat speelt zich steeds meer buiten de kerkmuren af, stelt zijn. Nieuwe vormen zijn nodig. Bied meer kortdurende activiteiten aan, adviseert ze.

Naast de twee lezingen zijn er ruim dertig workshops. Sommige zijn bezinnend, andere praktisch of informatief. De dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

Bron: HetGoedeLeven

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons