Sober jubileum Paus

Nederige en sobere stijl heeft paus veel waardering opgeleverd

in Christelijk Nieuws

'Bid alstublieft voor mij.' Dat is het enige teken van leven dat paus Franciscus tot nu toe gegeven heeft vandaag. Terwijl katholieken uit de hele wereld hem feliciteren met zijn eerste jubileum, zit paus Franciscus in alle rust in de Albaanse Heuvels ten zuidoosten van Rome.

(imported body)

De paus brengt zijn voorjaarsretraite samen met andere geestelijken biddend door in een eenvoudig onderkomen in de plaats Arricia. Het is voor het eerst sinds mensenheugenis dat een paus zijn 'lentevakantie' buiten het Vaticaan doorbrengt. 

Precies een jaar geleden werd Jorge Mario Bergoglio door zijn collega-kardinalen uitverkoren om Benedictus XVI op te volgen. Zijn nederige en sobere stijl heeft hem veel waardering opgeleverd. Na een jaar is hij nog steeds populair.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons